Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Plébániai hírek

FONTOS FELHÍVÁS!!

A Pécsi Egyházmegye pasztorális tervében kiemelt helyen szerepel a felnőtt katekézis, hitoktatás. Sok fiatal és felnőtt nem részesült a beavató szentségekben: keresztség, elsőáldozás, bérmálás. Szeptembertől szentségfelkészítő kurzus indul a plébánián. Aki szeretne megkeresztelkedni, áldozni , bérmálkozni, vagy templomi házasságot kötni, kérem jelentkezzen Zab András plébánosnál!  Személyesen, vagy telefonon 06-30/2549126, vagy e-mail-en.zabandras@gmail.com   . Minden érdeklődőt szeretettel várok!

.....................................................................................................

TEMPLOMTAKARÍTÁS!

 

.......................................................................................................................

Pálfai szolgálatok:

 Porteleki Mónika és édesanyja végzi a sekrestyési szolgálatot. A temető és az épületek gondnoka Bérdi Imre. A pénzbeszedői szolgálatot Porteleki  Mónika és Bérdi Imre közösen végzik.

Nagyon kérem, hogy egyházadót, templomi adományt és sírhely megváltási pénzt csak Bérdi Imrének, Porteleki Mónikának vagy Zab András plébánosnak adjanak át!  A pénzügyi bizonylatokon. a Simontornyai RK. Plébánia pecsétje  szerepel.. .

 

2017. július.                  Zab András plébános

........................................................................................................................

A Plébánia az egyházmegyei pályázatokon több nyári programra kapott támogatást a Püspökségtől.Július 3-7. között zajlott a hittanos hét. A plébánia közösségi termében Bodor Zsolt mentős tartott újraélesztési gyakorlatot egy bábun és a segélyhívást is megtanulhatták a gyerekek. . Kézműves foglalkozások és  udvari játékos feladatok is  voltak.. Kisszékelyben a tanösvényeken túráztak  a gyerekek.Tamásiban és Kisszékelyben pedig strandoltak. A támogatás összege 100 000.-Ft volt.

Július 21-23. között a Házaspárok hétvégéjén 12 fő Alsónánán táborozott. .A támogatás összege 100 000.-Ft.

Augusztus 2. hetében a plébánia fiataljai Nógrád megyében táboroznak. A támogatás összege 200 000.-Ft.

A támogatási összegek egy részét az étkezésre lehet fordítani. Nagyobb részét pedig a szállásdíjakra, belépőkre, eszközökre  és az útiköltség térítésre.

Simontornya, 2017.07.23.    Zab András plébános

......................................

Elkészült négy templomban a padfűtés. A pálfai költség 425 000.-Ft / kb. 40 férőhely/, a kisszékelyi 138 000.-Ft / 12 férőhely/ .  Ozorán a 12 pad szerelési díja 615 000.-Ft volt,  Tolnanémediben pedig a 2 padé 150 000.-Ft. Az ozorai és pálfai összegeket a a Plébánia tartalékából fedeztük, a másik két helyen pedig felajánlott adományokból.

..............................................................

Tolnanémediben elkészült a torony bádogozása, valamint az új kereszt. A 390 000.-Ft kiadást felajánlott adományokból fedeztük.

.....................................................

A simontornyai templom még 2016-ban 8 millió Ft.felújítási támogatást nyert. Mivel ez az összeg nem volt elég a templom statikai megerősítésére, ezért a Püspökség úgy döntött, hogy a templom elektromos felújítását végezteti el. A két hónapos munka során teljesen új vezetékrendszert építettek ki, új lámpatesteket és reflektorokat szereltek fel. Mivel a sok falfúrás és vésés rengeteg porral járt, folyamatosan kellett a teljes templomot takarítani. Hálásan köszönöm mindazok kétkezi munkáját, akik ezt szorgalmasan végezték.   Bár a szerelési munkák befejeződtek,  még hátra van az átadás-átvétel és a műemléki helyreállítás.

Simontornya, 2017. 07.23.

...............................................................................

 

A pálfai és a kisszékelyi temető a Plébánia tulajdonában van. Elkészült a temetői szabályzat. A sírhelyek megváltását és a temetői ügyeket a gondnokok intézik. Pálfán Bérdi Imre,  Kisszékelyben  Deissinger Ákos

........................................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..........................................................................................................................